Warta

ABB ngadukung ngagancangkeun populérna motor éfisién énergi sareng invertér pikeun nyanghareupan parobihan iklim

Dinten ayeuna, Grup ABB ngaluarkeun kertas bodas pikeun anu munggaran, ngécéskeun poténsi hemat énergi anu cukup yén motor épisién énergi anyar sareng téknologi inverter bakal dibawa ka industri sareng prasarana, sareng nyauran pamaréntah sareng industri ti sakumna dunya pikeun gawé bareng pikeun ngagancangkeun paningkatan téknologi sareng salajengna sacara efektif menangani parobihan iklim.

Laporan Badan Energi Internasional (IEA) nunjukkeun yén listrik industri nyumbang 37% tina konsumsi énergi global, sareng gedong sareng gedong nganggo 30% énergi global.

Sanaos motor sareng inverter jarang muncul dina panon umum, éta ampir dimana-mana. Tina pompa industri, kipas sareng sabuk conveyor dina industri pabrikan, sareng sistem propulsi dina transportasi, dugi ka kompresor dina alat-alat listrik sareng sistem HVAC di gedong, motor sareng inverter mangrupikeun sajumlah ageung aplikasi dasar dina kahirupan modéren urang. Adegan éta nyayogikeun sumber kakuatan.

isngleimgnewsimg (2)

Dina dasawarsa katukang kapayun, téknologi motor sareng inverter parantos maju ku cara gancang-gancang, sareng épisiénsi énergi anu luar biasa parantos kahontal ngalangkungan desain inovatif ayeuna. Nanging, masih aya seueur sistem penggerak motor anu dioperasikeun (sakitar 300 juta unit sadunya) anu kakurangan tina épisiensi rendah atanapi konsumsi énergi anu kaleuleuwihi, ngahasilkeun limbah énergi anu serius.

Numutkeun perkiraan ku lembaga riset independen, upami sistem lami ieu diganti ku peralatan éfisién énergi anu dioptimalkeun, 10% konsumsi listrik global tiasa disimpen, sareng pangirangan émisi gas rumah kaca anu saluyu bakal ngahontal target iklim 2040 tina Pasatujuan Paris. Langkung ti 40% tina jumlah na.

isngleimgnewsimg (1)

"Dibandingkeun sareng tantangan anu sanés, paningkatan épisiénsi énergi industri mangrupikeun terobosan anu saé dina ngungkulan parobihan iklim, sareng éta tiasa disebat solusi iklim anu teu katingali." Présidén Global Motion Control Division ABB Group Global Morten Wierod nyarios, "Pangwangunan anu berkelanjutan nyaéta ABB Bagian penting tina tujuan operasional urang ogé mangrupikeun bagian penting tina nilai inti anu urang jiptakeun pikeun sadaya pamangku kapentingan. Sajauh ieu, ABB parantos ngandelkeun téknologi canggih pikeun ngalakukeun sagala usaha pikeun nyumbang kana konservasi énergi sareng pangurangan émisi dina sektor industri, konstruksi sareng transportasi— —Paké énergi di daérah-daérah ieu nyaris ampir tilu-saparapat tina total konsumsi énergi global ”.

Leres pisan perkenalan skala ageung sapertos kendaraan listrik sareng énergi anu diperpanjang mangrupikeun ukuran anu épéktip. ABB Group yakin yén urang ogé kedah ngempelkeun pentingna sami sareng téknologi industri anu tiasa nyandak manpaat anu langkung penting pikeun lingkungan sareng ékonomi global.

"Kami parantos nekenkeun yén sajumlah ageung aplikasi motor anu hemat énergi sareng inverter dina industri sareng prasarana ngagaduhan peranan anu penting dina ngamajukeun pamekaran berkelanjutan masarakat," Ma Teng nambihan, "45% listrik dunya dianggo pikeun ngajalankeun gedong-gedong. Pikeun motor dina ngawangun sareng aplikasi industri, paningkatan investasi pikeun pamutahiran motor bakal ngahasilkeun pangasilan anu penting dina hal épisiénsi énergi. "

isngleimgnewsimg (4)

 


Pos waktos: Mei-08-2021